Recreatie

Den Levensstroom

Aan de oever van de IJzer ligt Den Levensstroom. Ontdek er het ritme van de natuur, het oorlogsverleden en charmante steden.

De knusse kamers liggen op het gelijkvloers en zijn voorzien van het nodige comfort, met uitzicht op het weidse landschap. 's Morgens verwent gastvrouw Lut je met een heerlijk streekeigen ontbijt. Op het terras kan je 's avonds genieten van de zonsondergang.

 

Het is een ideale plaats voor reünies. De streek biedt tal van wandel- en fietsroutes. Na een vermoeiende dag is er de mogelijkheid om uit te rusten in de relaxruimte voorzien van een infraroodsauna.

Voor de liefhebbers van het oorlogsverleden valt hier veel te beleven. Den Levensstroom is een plaats waar jong en oud heerlijk kunnen vertoeven.

www.denlevensstroom.be

 

Fietsen

Met de fietsnetwerken kan je op elk moment zelf beslissen welke kant je opgaat. Het fietsnetwerk met knooppuntensysteem in de Westhoek is volledig bewegwijzerd. Op strategische plaatsen zijn infoborden geplaatst die het netwerk in kaart brengen en de nodige informatie verschaffen. De regio wordt gedekt door twee fietskaarten. Westhoek Noord en Westhoek Zuid zijn verkrijgbaar in dienst Toerisme Alveringem. 't Hof van Commerce is gelegen tussen knooppunt Westhoek 62 en Westhoek 77. Stel zelf je fietsroute samen via Fietsnet.be

Fiets je liever langs een uitgestippeld circuit dan zijn de bewegwijzerde, lusvormige fietsroutes in de buurt echt iets voor jou. Een handige brochure met kaart en wegbeschrijving wijst je de weg. Meer informatie bij Toerisme Alveringem.

Fietsverhuur

Je wil fietsen in de streek, maar je hebt geen eigen fiets. Of je ziet het niet zitten, al dat gesleur om de fietsen achter- of bovenop de auto te krijgen? Geen probleem! Je kan terecht op 3km van 't Hof van commerce bij Bellcycles voor kwaliteitsvolle fietsen, extra informatie én goede raad.

Wandelen

Wandelaars vinden in een groot aantal traditionele routes met gestandaardiseerde bewegwijzering, brochures en folders. Deze zijn te koop bij de plaatselijke toeristische dienst in Alveringem.

Verhalen voor onderweg

"Verhalen voor onderweg" is een reeks van wandelboekjes met themawandelingen met een afstand tussen 4 en 10 km. Ze bevatten uniek fotomateriaal en zijn doorspekt met tal van vaak onbekende anekdotes en publicaties. Daar de wandelingen niet bewegwijzerd zijn, bevat het wandelboekje een uitgebreide routebeschrijving en een handige uitklapkaart. De reeks is een gezamenlijk initiatief van de regionale landschappen West-Vlaamse Heuvels en IJzer en Polder.

Ontdek de Westhoek met een scooter

Wens je de Westhoek te ontdekken met een Honda scooter? En dit via een uitgestippeld traject te volgen op de gps met spraakinstructies in je helm. Ga langs bij Scootertoerisme.be. Laat je leiden naar de meest idyllische plekjes, bezienswaardigheden, eetgelegenheden en cafeetjes zoals 't Hof van Commerce. Uiteraard maak je zelf een keuze welke route je wenst te volgen, al dan niet met GPS of routekaart. Een leuk vervoermiddel om onbezorgd te genieten van je uitstap.

Toervaart of Kajak/Kano op de IJzer

Varen op de IJzer

Het is mogelijk om te varen op de IJzer tot aan 't Hof van Commerce. Er is een ruim ponton voorzien op enkele meters van het terras van 't Hof van Commerce. Je krijgt een verrassend andere kijk op de IJzervallei van op het water.

Kajak / Kano op de ijzer

Vertrek per kano of kajak van Bambeke naar Stavele. Het is echter een uniek en prachtig stuk om te varen. Er kan aangemeerd worden aan een ruim ponton aan 't Hof van Commerce. Meer info bij

Koetstochten

Traag is ook mooi. Dat geldt zeker voor een tocht met een huifkar. Stevige Vlaamse boerenpaarden trekken je tegen een gezapig tempo over rustige wegen en brengen je op de mooiste plekjes van onze boerenbuiten. Gezapig genieten in een nostalgische sfeer, meer hoeft dat echt niet te zijn. Achteraf kan je genieten van een hapje en een drankje in het eetcafé. Wil je een huifkar reserveren? Neem dan contact op met Iris via 0475/703001.

Overnachten rond 't Hof van Commerce

Overnacht in de plattelandsgemeente Roesbrugge waar de IJzer België binnenstroomt en geniet van een rustgevende nacht en een heerlijk ontbijt.

Openluchtmuseum "Bachten de Kupe"

Deze aanrader willen we je ook nog meegeven. Op 5km van 't Hof van Commerce vind je een  minder bekend stukje Vlaams patrimonium, het openluchtmuseum Bachten de Kupe te Izenberge. Dit openluchtmuseum is een unieke locatie voor families met kinderen, groepen, bedrijfsactiviteiten, ..

Volkssportroute

De oude volkssporten boeien nog steeds jong en oud. Ontdek Poperinge op een andere manier tijdens de volkssportroute! Een tocht per fiets, met de auto, te voet, met een bus of met de huifkar langsheen typische cafeetjes waar authentieke volksspelen op het programma staan. De lekkere streekbieren stillen de dorst en streekgebonden gerechten vullen de magen. Ambiance verzekerd. Meer info bij Toerisme Poperinge.

Overnachten met campingcar

Het is mogelijk om met je campingcar te overnachten bij 't Hof van Commerce.

Leuke activiteiten bij Outside Travel

Outside Travel is de specialist in actieve vakanties en sportieve activiteiten. Hun aanbod is enorm gevarieerd: Outdoor, paintball, wavesurfen, quadrijden, ...