Over ons

2e generatie

Dit sfeervolle café-restaurant aan de boord van de Ijzer is al sinds 2000 een begrip bij mensen van het goede leven. ’t Hof van Commerce is sedert januari 2024  in handen van de 2e generatie.

 

Zoon Henri , slager-traiteur van opleiding, beleefde vanaf het prille begin het ontstaan van 't Hof van Commerce mee. De 1e jaren ging hij nog uitwerken bij een vleesgroothandel. Enkele jaren later ging hij thuis aan de slag. In 2015 vervoegde Astrid als jong studentje het team om in het weekend er een 'frank bie te verdien'. Ze wist niet alleen de klanten maar ook de beenhouwer te charmeren. 9 jaar later is de tijd rijp voor de overname. Met even veel 'goeste' zetten we 't Hof van Commerce verder & gaan ze door zoals ze reeds bezig zijn ! 

 

Henri & Astrid verwelkomen jullie elk weekend uitbunding samen met hun ganse team. ‘Uitbundig’ want dat enthousiasme krijgen ze erin gestampt van Iris & Paul. Iris, die nog niet weg te slaan is van haar levenswerk, was een graag geziene gast bij Geubels & de Belgen én de Tafel van Gert op Vier.

Familiale sfeer

Het Hof van Commerce verwelkomt graag groot en klein, oud en jong ...! Gezelligheid en familiale sfeer staat bij ons centraal, we hechten  veel belang aan de echte momenten om samen te genieten met familie, vrienden, de kinderen...  We verzorgen graag al jullie feesten gaande van communie- of lentefeesten, jubileums, geboorte, verjaardagen ...  Terwijl de volwassenen bij praten, kunnen de kinderen ravotten in onze afgesloten speeltuin.

 

Op ons terras kan je na een prachtige wandeling/fietstocht door de Ijzervallei genieten van een natje en droogje, maar daarnaast heeft onze streek nog zoveel meer te bieden. De Westhoek charmeert iedere bezoeker. Stavele en de omgeving errond bezit talrijke overnachtingsmogelijkheden, van B&B’s tot vakantiewoningen, campings, hotels, ...
Daarnaast valt er heel wat te beleven, als toeristisch infopunt staan we jullie graag bij met raad en daad! 

Landelijke herberg

't Hof van Commerce is een 180 jaar oude authentieke herberg gelegen in de Westhoek in het dorp Stavele (Alveringem). De landelijke herberg ligt aan de Stavele-brug met zicht op de IJzer. Toen Iris en Paul dit kochten in het jaar 2000 was er nog een authentieke hofstede met café. Madeleine had er 53 jaar lang café gehouden tot begin 2000. De herberg werd uitgebreid en de vroegere stallen werden omgevormd tot thema café. Zoon Henri beleefde vanaf tiener vanop de eerste rij het reilen en zeilen mee in de zaak. Samen met zijn vrouw Astrid is de toekomst van 't Hof van Commerce verzekerd! Eén ding is zeker, het concept, het authentieke interieur én de gedrevenheid blijven onveranderd! 

 

Het 'zwijnekot' ruimte plaats voor een buitenterras, de paardenstal bleef thematisch in het gelid lopen en is opgesmukt met oude sporen en halsters. Zelfs het kleinste kamertje is terug te vinden in het oude konijnenkot dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.. Gevoel voor humor hebben ze hier wel, want houten zitplanken uit primitieve wc's doen dienst als fotokaders.