Over ons

Meer dan 20 jaar

Café-restaurant 't Hof van Commerce situeert zich naast de Stavelebrug en met zicht op de IJzer is dit etablissement prachtig gelegen. Na 20 jaar is 't Hof van Commerce de gedroomde pleisterplaats geworden van vele wandelaars, fietsers, waterratten, motaars, bier- en piconproevers en alle andere levensgenieters want genieten kan je er! 's Zomers op het terras langs de IJzer en 's winters rond het gezellige haardvuur.

Dat 't Hof van Commerce geen traditioneel eethuis is, staat vast. Daar zorgt de flamboyante dame des huizes, Iris wel voor. "Bediening aan tafel bestaat hier niet", verklapt Iris. "Men krijgt een bord en men bedient zichzelf aan het buffet in de beenhouwerij. Daar ligt een uitgebreid assortiment aan groenten, fruit, sausjes en uiteraard vlees: alles van het varken".

Familiale sfeer

Het Hof van Commerce verwelkomt graag groot en klein, oud en jong ...! Gezelligheid en familiale sfeer staat bij ons centraal, we hechten  veel belang aan de echte momenten om samen te genieten met familie, vrienden, de kinderen...  We verzorgen graag al jullie feesten gaande van communie- of lentefeesten, jubileums, geboorte, verjaardagen ... Wanneer de ouderen zorgeloos genieten van het samenzijn  kunnen  de kinderen ravotten in onze afgesloten speeltuin.

Landelijke herberg

't Hof van Commerce is een 180 jaar oude authentieke herberg gelegen in de Westhoek in het dorp Stavele (Alveringem). De landelijke herberg ligt aan de Stavele-brug met zicht op de IJzer. Toen Iris en Paul dit kochten in het jaar 2000 was er nog een authentieke hofstede met café. Madeleine had er 53 jaar lang café gehouden tot begin 2000. De herberg werd uitgebreid en de vroegere stallen werden omgevormd tot thema café, beenhouwerijtje, ... Zelfs het kleinste kamertje is terug te vinden in het oude konijnenkot dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Op ons terras kan je na een prachtige wandeling/fietstocht door de Ijzervallei genieten van een natje en droogje, maar daarnaast heeft onze streek nog zoveel meer te bieden. De Westhoek charmeert iedere bezoeker. Stavele en de omgeving errond bezit talrijke overnachtingsmogelijkheden, van B&B’s tot vakantiewoningen, campings, hotels, ...
Daarnaast valt er heel wat te beleven, als toeristisch infopunt staan we jullie graag bij met raad en daad! We helpen jullie graag het beste uit jullie bezoek aan de prachtige Westhoek te halen!